Нове мере за организацију рада школа

Обавештавамо вас да је на основу препорука кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19, које су донете на седници одржаној 25.11.2020. године, Влада Републике Србије донела Уредбу о Допуну уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид-19, којом се преписују нове мере за организацију рада основних и средњих школа и измена календара за школску 2020/2021. годину.

Према наведеној уредби у периоду од 30. новембра до 18. децембра 2020. године образовно васпитни рад у свим средњим школама оствариваће се путем наставе на даљину, уз коришћење одговарајућих платформи, односно система за управљање учењем и путем Јавног медијског сервиса Србије.

У складу са одлуком о промени календара образовно васпитног рада за основне и средње школе на територији Републике Србије , обавештавамо вас да се прво полугодиште завршава 18. децембра 2020. године, да зимски распуст траје од 21 децембра 2020. године до 15. јануара 2021, године и да друго полугодиште почиње 18. јануара 2021 године.

Настава на даљину омогућиће континуирано праћење и оцењивање ученичких постигнућа. Код свих метода оцењивања инсистираће се на битним садржајима и активностима тј. на оним који су кључни за остваривање исхода наставних предмета. При извођењу закључне оцене за крај првог полугодишта, узеће се у обзир све добијене оцене, како током наставе по комбинованом моделу, тако и током наставе на даљину. Закључна оцена ће бити јавна и образложена. Изузетно, уколико ученици сматрају да има елемената за већу закључну оцену, могу, у договору са наставником, да одговарају у школи, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Уколико ученик нема оцена, јер из оправданих разлога није могао одговарати, може бити неоцењен и за њега неће бити изведен општи успех на крају полугодишта. У другом полугодишту ће бити посебно планиран рад са том групом ученика.

На овај начин биће остварена и епидемиолошка безбедност за све актере у образовно-васпитном процесу.

 Захваљујемо се на разумевању и подршци и свима желимо пуно здравља у наредном периоду.