МЕЊАМО СВЕТ НА БОЉЕ – НАШЕ УЧЕНИЦЕ МЕЂУ ПОБЕДНИЦИМА ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА КОЈИ АФИРМИШЕ ЈЕДНАКОСТ

У оквиру шесте по реду манифестације „Кикини дани”, која се одржава у знак сећања на активисткињу  ужичког Удружења дистрофичара Тијану Петровић Кику, расписан је литерарни конкурс за ученике Златиборског округа, са темама: „То што смо ми другачији, вас чини богатијим” и „Погледај ме очима детета”.

У овом такмичењу ученици наше школе су остварили запажен резултат: Милица Максимовић и Милица Ћирјанић су освојиле другу и трећу награду, а Техничка школа из Косјерића је, захваљујући  броју и квалитету пријављених радова, јавно похваљена у званичном саопштењу стручног жирија.

На завршној приредби, одржаној 18. марта у Градском културном центру – Ужице, уз богат културно-забавни програм, уручено је специјално признање – статуета „Цвет једнакости”, за најбоље новинарске прилоге и друштвени активизам на пољу афирмације особа са инвалидитетом.

Такође, проглашени су и победници литерарног конкурса, који су пред бројном публиком прочитали своје радове. Поред првонаграђеног Николе Миловановића, ученика ужичке Гимназије, великим аплаузима су поздрављене и наше две Милице, које су на литераран начин исказале истинско разумевање за хуманост и људске вредности.