ФЛЕX програм- Размена средњошколаца Србије са Сједињеним Америчким Државама

У име Америчког савета за међународно образовање- Представништва у Београду и у своје име желим вам успешан почетак школске 2018/19. године. Обавештавамо вас да, у овом тренутку, 49 ученика из свих крајева Србије похађа средњу школу широм САД. Ови су ученици, након такмичења и ригорозног, на заслугама заснованог одабира, добили стипендију ФЛЕX програма размене који у потпуности плаћа Стејт департмент Владе САД. Од 2005. године на програмима бесплатне једногодишње средњошколске размене Владе САД учествовало је више од 620 ученика из Републике Србије.

Амерички савет ће и ове јесени спровести тестирање за ФЛЕX програм, за школску 2019/20. годину. Циљна група тестирања су средњошколци, држављани Републике Србије, који су уписани у први или други разред средње школе, а који су рођени између 1. јануара 2002. и 15. јула 2004. године. Ученици са инвалидитетом могу бити било који разред те рођени између 15. фебруара 2001. и 15. јула 2004. године. Тестирање за ФЛЕX програм ће бити спроведено у 9 градова Републике Србије:

Нови Пазар- 11. септембра у Вука Караџића бб
(више информација на: 011345905)
Зајечар- 11. септембра у Кнегиње Љубице 5
Ужице- 12. септембра у Трг Светог Саве 36
Врање- 12. септембра у Партизанска 12
Ниш- 13. септембра у Јеронимова 18
Јагодина- 17. септембра у Слободана Пенезића Крцуна 1
Крагујевац- 18. септембра у Радоја Домановића 8
Ниш- 5. октобра у Златне греде 4
Београд- 27. октобра (локација још непозната)

У прилогу вам шаљемо брошуру о ФЛЕX програму на српском језику . Више информација о програму, са тачним местима тестирања, може се наћи на овом линку ФЛЕX програм је присутан и на друштвеним медијима- о искуствима бивших учесника програма из Републике Србије може се читати и гледати на Фацебоок страници ФЛЕX програма за Републику Србију.

Захваљујемо се школама и
Школским управама
Министарства
просвете, науке и технолошког развоја на досадашњој подршци и желимо вам, још једном, успешну нову школску годину.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download