FLEX program- Razmena srednjoškolaca Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama

U ime Američkog saveta za međunarodno obrazovanje- Predstavništva u Beogradu i u svoje ime želim vam uspešan početak školske 2018/19. godine. Obaveštavamo vas da, u ovom trenutku, 49 učenika iz svih krajeva Srbije pohađa srednju školu širom SAD. Ovi su učenici, nakon takmičenja i rigoroznog, na zaslugama zasnovanog odabira, dobili stipendiju FLEX programa razmene koji u potpunosti plaća Stejt department Vlade SAD. Od 2005. godine na programima besplatne jednogodišnje srednjoškolske razmene Vlade SAD učestvovalo je više od 620 učenika iz Republike Srbije.

Američki savet će i ove jeseni sprovesti testiranje za FLEX program, za školsku 2019/20. godinu. Ciljna grupa testiranja su srednjoškolci, državljani Republike Srbije, koji su upisani u prvi ili drugi razred srednje škole, a koji su rođeni između 1. januara 2002. i 15. jula 2004. godine. Učenici sa invaliditetom mogu biti bilo koji razred te rođeni između 15. februara 2001. i 15. jula 2004. godine. Testiranje za FLEX program će biti sprovedeno u 9 gradova Republike Srbije:

Novi Pazar- 11. septembra u Vuka Karadžića bb
(više informacija na: 011345905)
Zaječar- 11. septembra u Kneginje Ljubice 5
Užice- 12. septembra u Trg Svetog Save 36
Vranje- 12. septembra u Partizanska 12
Niš- 13. septembra u Jeronimova 18
Jagodina- 17. septembra u Slobodana Penezića Krcuna 1
Kragujevac- 18. septembra u Radoja Domanovića 8
Niš- 5. oktobra u Zlatne grede 4
Beograd- 27. oktobra (lokacija još nepoznata)

U prilogu vam šaljemo brošuru o FLEX programu na srpskom jeziku . Više informacija o programu, sa tačnim mestima testiranja, može se naći na ovom linku FLEX program je prisutan i na društvenim medijima- o iskustvima bivših učesnika programa iz Republike Srbije može se čitati i gledati na Facebook stranici FLEX programa za Republiku Srbiju.

Zahvaljujemo se školama i
Školskim upravama
Ministarstva
prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na dosadašnjoj podršci i želimo vam, još jednom, uspešnu novu školsku godinu.

LoaderLoading...
EAD LogoTaking too long?

Reload Reload document
|Open Open in new tab

Download